Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z kremem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
śmietana 3 łyżki
mąka 3 szkl
margaryna 1 kost
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
żółtko jajek 5 szt
cukier waniliowy 1 opak
cukier 5 łyżek
Nadzienie:
Krem:
cukier 1 szkl
białka jaj 5 szt
budyń śmietankowy 2 opak
jabłka 1 starte

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z kremem

Mąkę, 5 łyżek cukru i cukier waniliowy, proszek do pieczenia i margarynę posiekać nożem. Dodać 5 żółtek i śmietanę, zagnieść ciasto.
1/3 część ciasta włożyć do lodówki, resztę rozwałkować.
Na cieście rozłożyć starte jabłka.
Ubić pianę z 1 szkl cukru i proszkiem budyniowym, wymieszać wylać na jabłka.
Przykryć resztą pokruszonego ciasta.
Piec ok.50 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbigniew1975 16.11.2013 21:19
mniam pycha
angelusia111 15.12.2011 13:03
Ja też:)
joanna77 14.05.2011 21:31
uwielbiam szarlotki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak