Przepis i sposób przygotowania na: Chili-cheese burger
Wyrobić dłońmi jednolitą masę mięsną.
Uformować 4 okrągłe burgery ( gdyby mięso było z byt " wodniste" polecam dodać bułę namoczoną w mleku i odciśniętą lub odrobinę bułki tartej)
Rozgrzać patelnię grillową/grilla elektrycznego , grillować burgery na rumiano z obu ostro.Można także mięso usmażyć na zwykłej patelni bez tłuszczu lub upiec na kratce w piekarniku.
Dodatki:
Bułki hamburgerowe rozkroić , podpiec 10-15 min w nagrzanym piekarniku lub na suchej patelni.
Wszystkie warzywa umyć , osuszyć pokroić w plastry omijając sałatę.
Wierch bułki do każdego hamburgera posmarować majonezem , położyć liść sałaty oraz 2 plastry pomidora.
Na dół bułki położyć gorącego burgera , plaster sera cheddar , plastry ogórka kiszonego , papryczki jalapeno oraz cebuli.
Całość polać ketchupem , złożyć burgera