Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OBWARZANKI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 szt
drożdże 30 g
mąka 1 kg
mleko 3/4 szkl
cukier waniliowy 1 opak
cukier 8 łyżek
mak suchy do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: OBWARZANKI

Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać mąkę oraz pozostałe składniki.
Zagnieść ciasto, robić małe okrągłe obarzanki.
Zagotować wodę, osolić i w tej wodzie sparzyć obwarzanki, wybierać łyżką cedzakową.
Gdy ociekną z wody, układać na blasze i posypać makiem, piec w piekarniku 35 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 25.09.2011 13:51
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak