Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciiasteczka slimaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
cukier puder 10 dag
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
masło 12,5 dag
jajko 1 szt
kakao 2 łyzki
woda 1 łyzka
białko 1 szt
cukier waniljowy 2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ciiasteczka slimaczki

Make i proszek do pieczenia siekamy z masłem.Dodajemy jajko cukry i po kilka kropli olejku.Wyrabiamy ciasto, i dzielimy je na dwie czesci .Do jednej dodajemy wode i kakao.Obie czesci zawijamy w folie aluminowa i wkładamy do lodówki na 30 minut.Ciasto rozwałkowujemy.Jasny placek smarujemy białkiem.Zwijamy rolade owijamy folja chłodzimy dwie godziny.Ciasto kroimy na okolo 30 kawałków.Pieczemy po 12 minut w tempoeraturze 170 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak