Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

słoneczny jabłecznik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 3/4 szk
cukier 1/2 szkl
olej 3 łyzki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
jabłka 2 kg
woda 3/4 szkl
galaretka pomarańczowa 2 szt
śmietan-fixy 2 szt
mleko 1 l
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyzki
biała czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: słoneczny jabłecznik

Z białek ubijamy piane,ubijajac dodajemy cukier.Wlewamy żółtka i ubijamy na gesta mase. dodajemy make z proszkiem i po łyzce oleju,mieszamy.Pieczemy 30 minut w duzej blaszce w temperaturze 180 stopni.Starte jabłka dusimy z woda ok. 15 minut.Wsypujemy galaretki i mieszamy.Zelatyne zalewamy odrobina zimnej wody by napeczniała.Mieszamy z 1/4 szkl. wrzatku, studzimy.Smietan-fixy ubijamy z mlekiem.Miksujemy z tezejaca sie zelatyna.Na biszkopt wkładamy mase jabłkowa a na nia smietane.Dekorujemy biała czekolada

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak