Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z czosnkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety śledziowe 4 szt
krem chrzanowy Smak 1 łyżeczka
czosnek marynowany 10 szt
papryka czerwona 1/4 szt
ogórek kiszony 1 szt
cebula 2 szt
Koperek suszony Prymat 1 łyzeczka
olej 1 szklanka
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z czosnkiem

Śledzie namaczamy w wodzie na 2 godziny, wodę wylewamy. Filety odsączamy na ręczniku papierowym. Kroimy na kawałki 3 cm.

Cebulę obieramy i kroimy, wrzucamy do miseczki z cebulą. Paprykę myjemy i kroimy, ogórka również na nieco drobniej, dodajemy do śledzi. Czosnek ze słoika dodajemy również do śledzi. Zalewamy olejem. Przyprawiamy pieprzem i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 07.10.2015 19:30
bardzo fajne śledzie
Mama niejadka 07.10.2015 08:44
Aromatyczne śledzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak