Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cytrynowy sernik z malinami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 1,5 szk
1/2 kostki masła
jajko 4 szt
cukier 3/4 szk
twaróg 1 kg
cukier waniliowy 1 szt
budyń waniliowy 1 szt
starta skórka z cytryny
maliny świeże 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: cytrynowy sernik z malinami

Z maki masła jednego zóltka i 3 lyzek cukru zagniatamy kruche ciasto i na godzine wstawiamy do lodówki.Twaróg trzykrotnie mielimy,dokładnie mieszamy z 3 zółtkami cukrem waniljowym i budyniem.Z czterech białek ubijamy sztywna piane i razem z połowa startej skórki z cytryny dodajemy do masy twarogowej.Delikatnie mieszamy.Kruche ciasto rozwałkowujemy wyklejamy nim forme i w kilku miejscach nakłówamy widelcem.Podpiekamy około 10 minut w temperaturze 200 stopni. Na ciescie rozsmarowujemy mase serowa i pieczemy godzine w 180 stopniach.Studzimy i dekorujemy malinami i pozostała skórka z cytryny

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak