Sposób przygotowania

Z maki masła jednego zóltka i 3 lyzek cukru zagniatamy kruche ciasto i na godzine wstawiamy do lodówki.Twaróg trzykrotnie mielimy,dokładnie mieszamy z 3 zółtkami cukrem waniljowym i budyniem.Z czterech białek ubijamy sztywna piane i razem z połowa startej skórki z cytryny dodajemy do masy twarogowej.Delikatnie mieszamy.Kruche ciasto rozwałkowujemy wyklejamy nim forme i w kilku miejscach nakłówamy widelcem.Podpiekamy około 10 minut w temperaturze 200 stopni. Na ciescie rozsmarowujemy mase serowa i pieczemy godzine w 180 stopniach.Studzimy i dekorujemy malinami i pozostała skórka z cytryny

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !