Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z cytrynową skórką

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

galaretka cytrynowa 1 opakowanie
sok winogronowy 1/2 litra
cytryna 2 sztuki
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z cytrynową skórką

Cytryny sparzyć, obrać ze skórki. Skórkę pokroić w cienkie paseczki, sparzyć we wrzątku 2-3 krotnie, zmieniając wodę. Sok winogronowy doprowadzić do wrzenia, wsypać galaretkę, wymieszać aż się rozpuści. Dodać cukier i skórki z cytryny, gotować ok. 5 minut. Skórki po równo ułożyć na dnie 2 pucharków, zalać galaretką. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 21.09.2011 12:58
Ciekawe !
jolaxa 18.06.2011 22:53
pycha
ela16 23.04.2011 12:28
pychotka
annagebalska 23.02.2011 13:06
pyszny
Izabela28 20.01.2011 21:08
Pyszny deser:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak