Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kefta

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 250 gram
mięso mielone indycze 250 gram
sos pomidorowy
jajko 4
cebula biała 1
sól szczypta
papryka szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kefta

Mięso mielone wołowe i indycze mieszamy razem z posiekaną cebulą. Dodajemy do smaku pieprz, sól i papryke. Formujemy z tego kulki. Na patelnie wlewamy wcześniej przygotowany sos pomidorowy, kładziemy uformowane kulki trzymamy na ogniu ok. 5 minut. Gdy mięso nabierze koloru wlewamy na to jajko wymieszane z pieprzem i szczyptą soli. Trzymamy na ogniu ok. 2 minut i mamy gotowe pyszne danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 28.01.2016 22:27
ciekawy przepis
Katarzyna156 01.12.2011 23:00
ciekawe :)
gosia47-47 26.05.2011 12:39
mniam
marzencia2007 12.05.2011 09:45
ciekawe
kate.500 21.03.2011 08:21
smacznosc...
IlonaAlbertos 10.01.2011 12:52
Wygląda świetnie.
Mysiunia 29.10.2010 14:29
interesujące:)
justyna111 12.09.2010 15:31
fajny przepis
koteczek22 07.09.2010 09:57
tez nigdy takich z mieska indyczego nie jadlam
Aleksandra55 28.08.2010 14:55
Nigdy nie jadłam, ale wygląda apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak