Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka pianka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 4
masło/margaryna 1/2 kostki
cukier 3/4 szklanki
mąka 1/2 szkl
proszek do pieczenia łyżka
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Babka pianka

Ubić sztywno pianę z białek dodając cukier.Połączyć delikatnie z mąką,proszkiem do pieczenia i roztopioną margaryną.Na końcu dodać bakalie.
Formę natłuścić masłem i posypać bułką tartą.Do tak przygotowanej formy przełożyć ciasto i piec ok.45 min.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 22.05.2011 14:34
fajna babka
Teresa19 25.03.2011 07:59
Ciekawa.
kanu83 06.03.2011 17:28
super sprawa:)
radosna29 02.03.2011 22:12
niedlugo wielkanoc wiec warto sprubowac przepis
agata1722
agata1722 24.02.2011 17:01
oryginalna nazwa
IlajEM 08.01.2011 00:11
ekstra
Grażyna13 16.12.2010 09:35
Pyszna, muszę wyprobować.
Leonka 19.11.2010 16:38
Nigdy nie próbowalam, ale na pewno świetna! :)
gacopierz23 07.11.2010 19:44
super
marzencia2007 28.10.2010 17:28
zgadam sie na pewno pyszne!
eli82 01.09.2010 17:07
musi być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak