Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebulowo-czosnkowe ciastka francuskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuka
cebula czerwona 7 sztuk
czosnek ząbki 4
śmietana kremówka 1 łyżka
parmezan starty
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: cebulowo-czosnkowe ciastka francuskie

1. cebulę kroimy w cienkie krążki, czosnek w cienkie plasterki,
2. rumienimy na patelni, dodajemy przyprawy i śmietanę, chwilę podgrzewamy,
3. ciasto kroimy na 8 kwadratów, na każdym układamy porcję farszu, boki ciasta zwijamy do środka, posypujemy każde ciastko parmezanem,
4. pieczemy ciastka w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni celcjusza przez 20 min,
5. podawać ciepłe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 14.11.2011 12:33
mniam
eli_555 15.10.2011 23:37
pychotki
ZEWA 05.10.2010 21:13
ale apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak