Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki czekoladowo - kokosowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miękkiego masła 1/2 kostki
cukru 1/2 szklanki
jajko 3 szt
mąki 1 szklanka
wiórków kokosowych 3/4 szklanki
kakao 4,5 łyżki
proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki
Biszkopt kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki czekoladowo - kokosowe

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Utrzyj masło z cukrem na gładką masę i dodawaj jajka (po jednym), cały czas mieszając. Połącz mąkę, 1/2 szklanki wiórków, proszek do pieczenia, 4 łyżki kakao i wymieszaj z masą maślaną. Foremki na babeczki wysmaruj masłem i posyp kruszonymi biszkoptami. Wlej do nich ciasto. Piecz 12-15 minut, wyjmij ostudzone. Pozostałe wiórki kokosowe i kakao wymieszaj, posyp nimi babeczki, na wierzch połóż gałkę lodów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 16.01.2012 10:33
uwielbiam i czekolade i kokosy :)
Kate131 02.12.2011 08:04
pycha
Rogalik 02.05.2011 21:59
muszą być pyszne
Martysia 15.04.2011 12:55
pycha :)
iwona332 20.09.2010 11:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak