Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem cytrynowy do napoleonki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 1 szt
cukier 1 szklanka
cukier waniiowy 1 torebka
żółtko jajek 4 szt
mleko 3,2% 0.5 litra
mąka 70 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Krem cytrynowy do napoleonki

Zagotowa mleko z otarta skórką z cytryny i połowa cukru. Utrzec żółtka z reszta cukru oraz cukrem waniliowym na koniec dodac make. Do gotujacego sie mleka wlac żółtka i ucierac az zgestnieje. goracym kremem przekladac ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 18.09.2010 18:11
musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak