Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga pod chrzanową pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z pangi 2 sztuki
chrzan tarty 3 łyżki
jogurt naturalny 3 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sok z cytryny 3 łyżki
oliwa 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Panga pod chrzanową pierzynką

Pangę oprószyć z obu stron przyprawą do ryb i pieprzem, polać sokiem z cytryny. Odstawić. Z jogurtu, chrzanu i bułki tartej sporządzić panierkę. Rybę ułożyć na blasze, pokropić oliwą, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Po upływie tego czasu na rybie ułożyć panierkę i zapiekać na złoty kolor. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 01.11.2011 19:34
lubię rybkę
berys18 29.01.2011 17:38
podoba mi sie ta \"pierzynka\" chrzanowa
anja3107 22.01.2011 09:33
super
Grażyna13 03.11.2010 09:23
Ciekawy sposób na rybę !
MAŁGORZATA108 18.08.2010 17:21
Ciekawy przepis, ale wypróbuję go na innej rybie, bo Panga odstrasza mnie po tym, jak dowiedziałam się w jaki sposób i w jakich warunkach jest hodowana.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak