Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kefirowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
mąka ziemniaczana 1 szkl
kefir 1 szkl
olej 0,5 szkl
cukier 3/4 szkl
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kisiel wiśniowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kefirowa

Wszystkie składniki ( oprócz kisielu ) wrzucić do miski. Dokładnie wymieszać mikserem. Ciasto podzielić na 3 części.

Do drugiej miseczki odłożyć 1/3 ciasta. Dodać kisiel (proszek) i dokładnie wymieszać.

Do foremki od babki dać jedną cześć jasnego ciasta, na to ciasto z kisielem i na to jasne ciasto.

Piec 40 minut w 160 st C

Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 31.10.2016 11:27
Idealna słodkość:)
Marwit 01.10.2015 18:27
Pyszotka :)
Franciszek 28.09.2015 11:16
dobra do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak