Sposób przygotowania

Kapustę kroimy ostrym nożem. Solimy, wlewamy do niej wodę i gotujemy. Boczek kroimy w drobniutką kosteczkę i podpiekamy na tłuszczu. Dajemy do gotującej się kapusty. Kiedy kapusta już zmięknie dodajemy cebulkę i jabłko pokrojone w drobną kosteczkę. Na koniec dodajemy ocet oraz doprawiamy. Jeszcze chwilkę gotujemy, ew. odlewamy nadmiar wody. Po zdjęciu z gazu dodajemy olej. Mieszamy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Bardzo aperyczna sałatka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Przepraszam, miałobyć apetyczna!
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pychotka!! Uwielbiam modrą kapustę! :)
  • 5
    original
    Opublikowano

    plocia

    smaczna taka kapustka :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !