Sposób przygotowania

Pomidory kroimy w niewielką kostkę, cebulę w pół talarki, paprykę w paski, ogórki w pół plasterki. Wszystkie podane składniki oddzielnie zasalamy i pozostawiamy na 30 minut. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Natkę pietruszki siekamy.
Z octu, wody i cukru przygotowujemy zalewę. Kiedy się zagotuje dodajemy odciśnięte z nadmiaru soku warzywa. Sałatkę gotujemy 25 minut, pod koniec gotowania dodajemy natkę pietruszki. Gorąca przekładamy do słoików. Pasteryzujemy 10 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam pomidory, ale takiej sałatki nie jadłam. Koniecznie muszę spróbować:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariola17

    ciekawie wyglada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !