Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy faszerowane jabłkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 1/2 kg
cebule 2 szt
smalec 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2 łyżki
śmietana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy faszerowane jabłkami

Jabłka obrać, odrzucić gniazdka pestkowe, pokroić w cienkie plasterki. Cebulę pokroić w ten sam sposób. Podrumień lekko cebule na smalcu, dodać jabłka, trochę soli i pieprzu i udusić. Mięso pokroić w cienkie plastry, rozbić je dokładnie wałkiem, posypać solą i pieprze.m. Każdy zraz wysmarować uduszonymi jabłkami, zwinąć i spiąć wykałaczka lub obwiązać nitką. Zrazy otoczyć w mące i kłaść na mocno rozgrzanej patelni. Dodać troszkę wody i dusić aż mięso będzie miękkie. Pod koniec wlać śmietanę i jeszcze chwilę dusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak