Sposób przygotowania

Jabłka obrać, odrzucić gniazdka pestkowe, pokroić w cienkie plasterki. Cebulę pokroić w ten sam sposób. Podrumień lekko cebule na smalcu, dodać jabłka, trochę soli i pieprzu i udusić. Mięso pokroić w cienkie plastry, rozbić je dokładnie wałkiem, posypać solą i pieprze.m. Każdy zraz wysmarować uduszonymi jabłkami, zwinąć i spiąć wykałaczka lub obwiązać nitką. Zrazy otoczyć w mące i kłaść na mocno rozgrzanej patelni. Dodać troszkę wody i dusić aż mięso będzie miękkie. Pod koniec wlać śmietanę i jeszcze chwilę dusić.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !