Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z bitą śmietaną

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 15 dkg
mąka 20 dkg
jajko 1 szt
cukier 10 dkg
kremówka 0,5 l
cukier puder 3 łyżki
śmietan fix 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z bitą śmietaną

Z mąki,masła,jajka,i cukru zagnieść ciasto i włożyć na 2 h do lodówki.Foremki wylepiać ciastem i piec w 160 st około 15-20 min.
Zimną kremówkę ubić na sztywno dodać cukier puder i śmietan fixy i chwilę miksować.Zimne foremki napełnić bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 19.02.2012 12:11
pychotka
Ada-Gaba 07.02.2012 07:14
pyszniutkie
jeta72 18.01.2012 19:15
pyszne!!!
Ewelina47 12.05.2011 07:41
robię trochę inaczej ale uwielbiam je
berys18 28.04.2011 09:37
pyszności
berys18 28.04.2011 09:37
pyszności
grazia1 24.03.2011 21:14
mniam extra wyglądaja
Edyta38 24.02.2011 17:42
uwielbiam takie pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak