Sposób przygotowania

Boczek pokroić w niewielką kostkę, zalać 2 litrami zimnej wody i gotować pół godziny. W tym czasie dodać pokrojone w paseczki marchewki, cebulę poszatkowaną kapustę, sól i pieprz. Gotować dość intensywnie w odkrytym naczyniu 15 minut, po czym przykryć i gotować jeszcze pół godziny. Na 15 minut przed końcem gotowania dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, a ka 5 minut przed końcem wrzucić podduszone i przetarte pomidory. Podając ułożyć na talerzu kromki chleba pokrojone w kostkę i po kawałku rokpola. Zalać gorącą zupa i wymieszać aby ser się rozpuścił.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    takiej wersji nie znałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !