Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szkl
żółtko jajek 4 szt
kwaśna śmietana 0,5 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1 łyżka
Nadzienie:
rabarbar 1,5 kg
budyń śmietankowy 2 szt
cukier 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem

.Składniki ciasta zagnieść i wyrobić na jednolitą masę,podzielić na 2 części.Jedną część wyłożyć na blachę ,wyłożyć masę z rabarbaru na to drugą część ciasta .Pieczemy około 1 h w 160 st.Blacha prostokątna.
Dzień wcześniej pokroić rabarbar zasypać cukrem i zostawić.Na drugi dzień odcedzić sok i na tym soku ugotować budyń(jeżeli nie będzie litr soku to dolać wody).Do ciepłego budyniu dodać rabarbar i zamieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 02.12.2013 10:16
apetyczne ciasto
Dorian 12.02.2013 11:03
pysznie wyglada
Krystyna32 01.06.2012 07:37
pycha
angelika14 26.05.2012 11:19
bardzo ciekawe; muszę spróbować ;)
Allice 12.07.2011 19:58
aż ślinka cieknie
banditka 22.06.2011 10:05
odrywam rabarbar na nowo :)
Edyta38 05.04.2011 14:36
pychota
Grażyna13 19.10.2010 16:53
Fajne to ciasto !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak