Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga po grecku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet pangi 4 sztuki
ciasto naleśnikowe 2 szklanki
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
por 1/4 sztuka
przecier pomidorowy 1 mały słoiczek
musztarda 1 łyżka
cukier 1 łyżka
olej
bulion warzywny 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Panga po grecku

Rybę porcjujemy, smażymy ją w cieście naleśnikowy, doprawiamy. Warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach i dusimy na niewielkim ogniu, podlewamy bulionem. Kiedy warzywa będą już miękkie dodajemy pozostałe składniki, przyprawy.
Rybę podajemy z powstałym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak