Sposób przygotowania

Tuszke kurczaka w srodku i na zewnatrz nacieramy sola i pieprzem,posypujemy tez papryka i tymiankiem.Grzybki kroimy na kawałki a cebule kroimy wq kosteczke.Orzechy drobno siekamy.Na patelni rozgrzewamy 2 łyzki oleju wqrzucamy cebule mieszajaxc az usmazy sie na szklisto.Dokładamy grzyby.Smazymy kilka minut mieszajac i sciagamy z ognia.Studzimy.Dokładamy posiekane orzechy.Farsz przyprawioamy do smaku solaieprzem papryka i tymiankiem.Starannie mieszamy.Przygotowana tuszke napełniamy grzybowym farszem,otwory spinamy wykołaczkami lub zszywamy bawełniana nitka.Układamy w naczyniu zaroodpornym.Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego w temperaturze 200 stopni Pieczemy 55-60 minut.POLECAM podawac z podsmazonymi lub pieczonymi ziemniakami

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !