Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak nadziewany grzybkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 szt
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 0.5 szkl
sól, pieprz
tymianek
olej
orzechy włoskie 1 łyzka
pieczarki 30 dag
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak nadziewany grzybkami

Tuszke kurczaka w srodku i na zewnatrz nacieramy sola i pieprzem,posypujemy tez papryka i tymiankiem.Grzybki kroimy na kawałki a cebule kroimy wq kosteczke.Orzechy drobno siekamy.Na patelni rozgrzewamy 2 łyzki oleju wqrzucamy cebule mieszajaxc az usmazy sie na szklisto.Dokładamy grzyby.Smazymy kilka minut mieszajac i sciagamy z ognia.Studzimy.Dokładamy posiekane orzechy.Farsz przyprawioamy do smaku solaieprzem papryka i tymiankiem.Starannie mieszamy.Przygotowana tuszke napełniamy grzybowym farszem,otwory spinamy wykołaczkami lub zszywamy bawełniana nitka.Układamy w naczyniu zaroodpornym.Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego w temperaturze 200 stopni Pieczemy 55-60 minut.POLECAM podawac z podsmazonymi lub pieczonymi ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 03.10.2010 13:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak