Sposób przygotowania

Filet z kaczki solimy i pieprzymy,kroimy na cienkie paski.Na patelni rozgrzewamy olej,wrzucamy paseczki miesa ciagle mieszajac smazac je na złoty kolor.Usmazone mieso przekładamy na recznik papierowy zeby osaczyc je dobrze z tłuszczu,studzimy.Sałate i rukole starannie połuczemy i suszymy liscie.Dymki pociac na cienkie plasterki,a pomidory na połówki lub na cwiartki.Przygotowujemy sos do sałatki;jogurt mieszamy z oliwa,dodajemy sok i skórke z cytryny,doprawiamy do smaku sola pieprzem i cukrem.Przygotowane warzywa mieszamy z kaczka.Układamy na półmisku.Tuż przed podaniem polewamy sosem.Jako dodatek polecam bagietke

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !