Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik po żydowsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód 25 dag
jajko 2 sztuki
mąka 1/2 kg
masło 3 dag
pr. do pieczenia opakowanie
cukier 25 dag
napar z kawy inki 1 1/2 szklanki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik po żydowsku

Masło utrzeć z cukrem, dodać jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem, rozpuszczony i przestudzony miód oraz napar z kawy inki i przyprawę do piernika. Ciasto dokładnie wymieszać. Piec ok. 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzyna124 12.11.2010 09:24
O ciekawe:) Zwłaszcza ta kawa inka, którą uwielbiam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak