Sposób przygotowania

Mąkę, drożdże i cukier podgrzewamy i przykrywamy, aby wyrosną rozczyn. Do osobnego garnka wsypujemy mąkę, jajka i szczyptę soli. Gdy rozczyn wyrośnie dodajemy do mąki i wyrabiamy ciasto. Margarynę roztapiamy, chłodzimy i wlewamy do ciasta i wyrabiamy. Gdy ciasto wyrośnie dajemy na brytfannę i układamy na nim pokrojone pieczarki, na to szynkę w plastry pokrojoną, następnie pomidor i na koniec ser żólty starty na tarce. Wkładamy do piekarnika na 40 min. na 200 st.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    Zapomniałam dodać w składnikach: 1 cebula, którą kroimy i kładziemy na pomidory.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gryczyn

    Smakowicie wygląda!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    wygląda apetycznie oraz super zdjęcia
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    chętnie sobie dzisiaj taką zrobię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    aż ślinka cieknie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Jest drugi dzień świąt, na obiad najsmaczniejsze dania a mi ślinka cieknie na tą pizze.Pomidorek, pieczarki, szyneczka i żółty serek - pycha.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !