Sposób przygotowania

Mąkę, drożdże i cukier podgrzewamy i przykrywamy, aby wyrosną rozczyn. Do osobnego garnka wsypujemy mąkę, jajka i szczyptę soli. Gdy rozczyn wyrośnie dodajemy do mąki i wyrabiamy ciasto. Margarynę roztapiamy, chłodzimy i wlewamy do ciasta i wyrabiamy. Gdy ciasto wyrośnie, rozwałkowujemy na stolnicy, kroimy w długie paski i zawijamy parówkę w ciasto. Następnie kładziemy na brytfannę posmarowaną tłuszczem i wkładamy do piekarnika na 40 min. na 200 st.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    tyczne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    tyczne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Przepraszam, ale zjadło mi większość komentarza. Bardzo lubię takie \"wynalazki\", szybkie w przygotowaniu, trochę niecodzienne, ale za to jakie apetyczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    robiłam takie parówki w cieście są naprawdę bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    no świetne są
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !