Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodownik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto: mąka 60 dag
margaryna 10 dag
cukier puder 18 dag
Soda oczyszczona Prymat łyżeczka
jajko sztuka
żółtko jajek sztuka
płynny miód 4 łyżki
mleko ciepłe 4 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat łyżka
mleko 2 szklanki
mąka 2 łyżki
budyń śmietankowy torebka
masło 25 dag
żółtko jajek sztuka
cukier puder 5 łyżek
cukier waniliowy opakowanie
dżem słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Miodownik

Margarynę posiekać z mąką, dodać sodę, mleko, miód oraz jajka i przyprawę do piernika. Z tych składników wyrobić i zagnieść ciasto. Podzielić je na trzy części. Rozwałkować cienkie placki i upiec na złoty kolao (ok. 15 min).Gorące zsunąć na papier.
Masa: z margaryny, żółtka, cukru waniliowego i cukru pudru utrzeć masę. Stopniowo dodając ugotowany , wystudzony budyń. Na pierwszym i drugim placku położyć masę a na trzecim cienką warstwę dżemu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motomaniak 13.07.2011 10:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak