Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować i zmielić. Połączyć z rozpuszczonym masłem i tuńczykiem. Dodać 1 jajko, skórkę startą z 1 cytryny, doprawić solą i pieprzem (placuszki powinny być dość ostre).
Z dokładnie wymieszanej masy formować placki, ułożyć je na talerzu i wstawić do lodówki na pół godziny.
Placki następnie maczać w rozbełtanym jajku, panierować w bułce tartej i smażyć na oleju.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    super, już to lubię
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    hmm musi być interesujacy smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Oj, trzeba spróbować ;p
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    no fajne, fajne
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ciekawy pomysł.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    To coś dla mnie!!!! :) Super pomysł!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    musi byc smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    Ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !