Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem i dodać 2 i pół szklanki mąki, proszek do pieczenia- wymieszać i dodac gorącą wodę, olej i aromat rumowy. Wymieszać dokładnie.
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodac 3 łyżki mąką ,a do drugiej 3 łyżki kakao.
Do torownicy wysmaroanej masłem i posypanej bułką tartą wylewać na przemian 2 łyżki jasnej masy i 2 łyżki ciemnej.
Piec w 180 stopniach ok 30-40 minut.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    ciasto z czasow dziecinstwa
  • 4
    original
    Opublikowano

    gottrina

    Wyglada i smakuje super
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    urocza
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Świetnie wygląda i zapewne tak samo smakuje :) Brawo!
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Bardzo lubię :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !