Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier 1 i 1/2 szklanki
mąka 2 i 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
oliwa 1 szklanka
woda 1 szklanka
aromat rumowy
kakao 3 łyżki
mąka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra

Jajka ubić z cukrem i dodać 2 i pół szklanki mąki, proszek do pieczenia- wymieszać i dodac gorącą wodę, olej i aromat rumowy. Wymieszać dokładnie.
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodac 3 łyżki mąką ,a do drugiej 3 łyżki kakao.
Do torownicy wysmaroanej masłem i posypanej bułką tartą wylewać na przemian 2 łyżki jasnej masy i 2 łyżki ciemnej.
Piec w 180 stopniach ok 30-40 minut.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 02.10.2011 19:17
Bardzo lubię :)
maryśka 30.06.2011 17:51
pycha
bami 18.04.2011 14:58
Świetnie wygląda i zapewne tak samo smakuje :) Brawo!
agnieszka189 08.01.2011 19:28
urocza
gottrina 08.01.2011 11:06
Wyglada i smakuje super
banditka 17.09.2010 11:29
ciasto z czasow dziecinstwa
alaaa 01.09.2010 10:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak