Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pleśniak

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 kostka margaryny
3 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1,5 łyżeczki kakao
3 łyżki cukru
2 łyżki śmietany
żółtko jajek 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pleśniak

Ciasto wygnieść jak na makaron, podzielić na 3 części, jedną część zagnieść z kakao. Włożyć do zamrażalki na 35 min. Białka ubić z 1 szklanką cukru i wanilią. Ciasto zetrzeć na tarce i przekładać warstwami:
1.ciemna
2.owoce
3.biała
4.ubite białka
5.białka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 13.09.2010 11:34
mniam mniam mniam
buksiak12 13.09.2010 11:34
mniam mniam mniam
buksiak12 13.09.2010 11:34
mniam mniam mniam
Dorota71 13.09.2010 11:03
super
Dorota71 13.09.2010 11:03
super
Emilia22 13.09.2010 10:23
bardzo interesujący przepis
Emilia22 13.09.2010 10:23
bardzo interesujący przepis
Emilia22 13.09.2010 10:23
bardzo interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak