Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

frytki z bakłażanów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 łyżki mąki
sól
bakłażan 3
jaja 2 szt.
olej 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: frytki z bakłażanów

Obrane bakłażany pokroic na plasterki grubości 1 cm, lekko posypac solą, zostawic na 20-30 min, osączyc. Dokładnie roztrzepac jaja. Każdy plasterek bakłażana oprószyc mąką, zanurzyc w rozkłóconych jajach, kłaśc n asilnie rozgrzany tłuszcz. Smażyc około 5 min. Podawac do kotletów, piczeni, drobiu lub ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 16.02.2011 15:55
super, ale frytki o raczej bez panierki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak