Sposób przygotowania

Skórke fileta nacinamy w kratke.Na patelni mocno rozgrzewamy olej wkładamy mieso skórka do dołu zrumieniamy,i na wolnym ogniu smazymy jeszcze 10 minut.W czasie smazenia filet kilka razy obracamy aby usmazył sie równomiernie.Usmazone mieso układamy na talerzyk,trzymamy w cieple aby nie wystygło.Brzoskwinie obieramy i tniemy na cienkie czastki.Brokuły dzielimy na różyczki cebule grubo siekamy.Na patelni rozgrzewamy olej sezamkowy wrzucamy cebule i brzoskwinie i krutko dusimy,dokładamy brokuły i orzechy.Wlewamy bulion oraz sos sojowy i gotujemy 8-10 minut.Przyprawiamy do smaku sola , pieprzem i cukrem.Na patelnie ponownie wkładamy mieso i podgrzewamy.Chilii oczyszczamy z pestek straczek tniemy na plasterki posypujemy nim gotowe danie.Ewentualnie dekorujemy mieta

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !