Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

50 dag pomidorów
2 duze cebule
2-3 zabki czosnku
12 zielonych oliwek
3 łyżki oliwy
łyżeczka soku z cytryny
szczypta tymianku
sól, ewentualnie szczypta cukier, pieprz
filet z dorsza 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz

Filety skropic sokiem z cytryny, posypac solą, pieprzem, tymiankiem. Zostawic na pół godziny w chłodnym miejscu. Sparzone pomidory obrac ze skórki, pokroic na cwiartki. Cebulę pokroic w półplasterki. W rondlu mocno rozgrzac oliwę, włożyc czosnek roztarty z solą, cebulę, pomidory oraz wydrylowane oliwki. Doprawic solą, pieprzem i ewentualnie szczyptą cukru.Smażyc kilka minut, po czym ułożyc filety z dorsza i dusic pod przykryciem na małym ogniu 30-35 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 11.05.2013 11:28
smak wakacji nad Bałtykiem
Justyna Jussstiii 20.08.2011 13:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak