Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty, pora i korzenia pietruszki

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pietruszka 1 szt. (sam korzeń)
kapusta 1/3 główki
jabłko 1 szt.
olej roślinny 3 łyżki
koperek 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
cukier 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
por 1 mała szt.
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty, pora i korzenia pietruszki

Kapustę poszatkować. Pora umyć i drobno posiekać. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Korzeń pietruszki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wszystkie składniki umieścić w misce. Dodać olej, ocet, sól, pieprz, cukier i koper. Dokładnie wymieszać. Skropić sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 29.09.2015 19:15
lubię takie surówki
Ada-Gaba 15.09.2015 13:15
zdrowa i smaczna
Jumper123 15.09.2015 12:55
lubię takie surówki
dom-agi 15.09.2015 12:47
Wygląda kusząco!
gosia56 15.09.2015 12:07
na pewno pyszna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak