Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka ryzowa z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczypta kurkumy
cebula 1 szt
cukinia 1 szt
pomidory duże 2 szt
oliwa 1 łyzka
sól, pieprz
pół pęczka natki pietruszki
filet z indyka 40 dag
ryż długoziarnisty 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka ryzowa z indyka

Ryz płuczemy na sitku,osaczamy i przesypujemy do osolonego wrzatku i gotujemy około 15 minut.Dodajemy kurkume.Cebule obieramy i drobno siekamy.Cukinie myjemy i kroimy w drobne plasterki,a pomidory krimy w kosteczke.Prztgotowane warzywa dokładnie mieszamy rozkładamy w zaroodpornej formie i skrapiamy oliwa.Do warzyw dodajemy ryz i posiekana natke pietruszki i starannie mieszamy.Przyprawiamy sola pieprzem i kardamonem.Indyka kroimy na kawałki,rozkładamy na pozostałych składnikach,zapiekamy 15 minut w piekarniku rozgrzanym w tem.210 stopni

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak