Sposób przygotowania

Mieso opłucz ponacinaj skórke.Włóz na rozgrzane masło zrumien zmniejsz płomien i smaz 25 minut.Pestki słonecznika wsyp na sucha patelke,podgrzewaj az sie zrumienia.Marchewki obieramy i gotujemy w posolonym wrzatku,wyjmujemy osaczamy i obsmazamy na tłuszczu z miesa.Pomarancze parzymy z jednej ocieramy skórke i wyviskamy sok.Sok i skórke pomaranczowa mieszamy z octem i olejem.Doprawiamy sola cukrem i pieprzem.Pozostałew dwie pomarancze obieramy i kroimy w grubsze plastry.Szpinak starannie płuczemyi osuszamy.Filety z kaczki pokroic na dosc grube plastry ułozyc na lisciach szpinaku razem z plasterkami pomaranczy i marchewki.Danie polewamy przygotowanym sokiem z cytrusów,posyp pestkami słonecznika i borówkami.Gotowa potrawe mozna dodatkowo posypac grubo mielonymi ziarnami czerwonego pieprzu.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wykwintnie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wykwintnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !