Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa szczawiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw 1/2 kg
ziemniaki 1/2 kg
jajko ugotowane na twardo 5
kiełbasa podwawelska
Kucharek przyprawa do potraw
śmietana 12%
porcja rosołowa

Przepis i sposób przygotowania na: zupa szczawiowa

gotujemy wywar z porcji rosołowej i włoszczyzny szczaw kroimy na malutkie kawałki ziemniaki kroimy w kostkę jajka również szczaw dodajemy do wywaru i gotujemy ok 1 godz potem dodajemy ziemniaki jak zmiękną zaprawiamy zupę śmietana i dodajemy podsmażoną kiełbasę na koniec wrzucamy jajka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 04.11.2013 09:47
bardzo lubię taka zupę ze świeżego szczawiu
Pietruszka 21.02.2013 20:35
smaczna
pestka 22.10.2012 12:37
lubię taką zupę
iwona332 05.09.2010 15:28
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak