Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto marchewkowe z cytrynowym frostingiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
jajko 2 sztuki
olej 1/2 szklanki
tarta marchewka 1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon Prymat 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/3 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/3 łyżeczki
orzechy 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe z cytrynowym frostingiem

Największą trudnością tego ciasta jest starcie marchewki :)
Wszystkie składniki ciasta mieszamy mikserem lub łyżka i wlewamy do foremki.
Pieczemy w temp. 180 C przez 30 minut, do suchego patyczka.

Frosting:
Masło ucieramy z cukrem pudrem, sokiem z cytryny, na koniec dodajemy serem. Wkładamy na 15 minut do lodówki. Następnie dekorujemy ciasto :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 24.03.2016 12:27
smaczne ciasto
IwonaKa 12.09.2015 15:17
muszę takie zrobić,wygląda super
Mniam 11.09.2015 11:39
A ciasto rewelacyjne :)
Mniam 11.09.2015 11:39
Przepis masz jeszcze możliwość edytowania - po prawej stronie na czarnym pasku.
Monika-twin 11.09.2015 11:15
uwielbiam ciasto z marchewką.
Ola1young 11.09.2015 10:59
ciekawy deser
Madzai 11.09.2015 08:44
W składnikach umknęły mi składniki na polewę: łyżka soku z cytryny, serek Mascarpone/President, 50 g masła i 3 łyżki cukru pudru ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak