Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłko w cieście francuskim z cynamonem i migdałami Roberta Sowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 4 szt.
cynamon 4 łyżki
cukier 4 łyżki
migdały w płatkach 4 łyżki
ciasto francuskie 500 g
jajko 1-2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłko w cieście francuskim z cynamonem i migdałami Roberta Sowy

Rober Sowa poleca:
Ciasto francuskie rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm, podzielić na kwadraty wielkości ok. 12 cm na 12 cm. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i wsypać do środka cukier wymieszany z cynamonem. Na jabłka nałożyć ciasto, rogi ciasta złożyć i skleić roztrzepanym jajkiem. Przed włożeniem do piekarnika ciasto posmarować jajkiem i posypać migdałami. Piec ok. 15 minut w temperaturze 180°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 29.12.2015 00:16
piękny deser
Wiktoria29 23.09.2015 20:42
brzmi obłędnie
Internetowa Kuchnia 10.09.2015 17:46
wygląda mega apetycznie!
cukiereczek 10.09.2015 17:41
wspaniały deser
Justi2401 10.09.2015 16:52
Wspaniały, jesienny deser.
ilka01 10.09.2015 15:29
wygląda super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak