Sposób przygotowania

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu z solą i odrobiną oliwy. W głębokim rondlu rozgrzać oliwę i wrzycić mięso. Zarumienić iu rozdrobnic na małe kawałki. Dodać pokrojoną w półkrążki cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodać majeranek i bazylię. Po chwili dodać przecier pomidorowy. Doprawić kucharkiem, solą i pieprzem. Zalać 2 szklankami wody. Warzywa konserwowe osączyc. Sok z groszku dodać do sosu. Dodać warzywa. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 1/2 szklanki wody i powoli zaciągnąć sos. Doprawić do smaku. Włożyć żółty ser i dokładnie wymieszać.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę wypróować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !