Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spagetti z warzywami konserwowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
makaron 40 dag
cebula biała 1 szt
bazylia 1 łyżka
majeranek 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 4 łyzki
Kucharek przyprawa do potraw 3 łyżki
sól do smaku
groszek konserwowy 1/2 puszki
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
mąka ziemniaczana 2 łyzki
masło 1 łyzka
oliwa trochę
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
ser gouda 6 plasterkow

Przepis i sposób przygotowania na: Spagetti z warzywami konserwowymi

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu z solą i odrobiną oliwy. W głębokim rondlu rozgrzać oliwę i wrzycić mięso. Zarumienić iu rozdrobnic na małe kawałki. Dodać pokrojoną w półkrążki cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodać majeranek i bazylię. Po chwili dodać przecier pomidorowy. Doprawić kucharkiem, solą i pieprzem. Zalać 2 szklankami wody. Warzywa konserwowe osączyc. Sok z groszku dodać do sosu. Dodać warzywa. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 1/2 szklanki wody i powoli zaciągnąć sos. Doprawić do smaku. Włożyć żółty ser i dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 14.03.2011 17:45
muszę wypróować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak