Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona sałatka z komosą ryżową

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

quinoa 0,5 szklanki
wrzątek 0,75 szklanki
ogórek zielony 1
seler naciowy 2 gałązki
koperek 0,5 pęczka
natka pietruszki
szczypiorek
mięta garść
cebula dymka ze szczypiorkiem 2
sałata rzymska
oliwki zielone garść
kapary całe Smak 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
sok z limetki 1 łyżka
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona sałatka z komosą ryżową

Komosę ryżową przepłukać, zalać wrzątkiem (3/4 szklanki), posolić, gotować do wchłonięcia płynu. Odstawić do wystudzenia.

Ogórek obrać razem z selerem pokroić w kostkę.

Koperek, pietruszkę, miętę, dymkę, szczypiorek posiekać.

Sałatę porwać na mniejsze kawałki.

Oliwki pokroić w krążki.

Komosę połączyć z pozostałymi składnikami, dodać sok z cytryny, oliwę, przyprawić solą, pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 09.09.2015 20:52
smaczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak