Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos cebulowo-pieczarkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 5 sztuka
pieczarki 10 dkg
czosnek 4 ząbki
rosół warzywny 1/4 litr
żółtko surowe
masło 4 łyżka
mąka
natka pietruszki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sos cebulowo-pieczarkowy

na maśle podsmażamy posiekaną cebulkę i pieczarki pokrojone w plasterki.dodajemy zmiażdżony czosnek.posypujemy mąką i podlewamy rosołem.gotujemy kilka minut.możemy sos zmiksować,połączyć z żółtkiem,przyprawić posiekaną natką,solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 18.04.2011 11:35
super
iwona332 18.04.2011 11:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak