Sposób przygotowania

Ogórki kroję w słupki, paprykę w kostkę, cebulę w kostkę, seler zetrzeć na tarce na dużych oczkach, por w kostkę. Tak pokrojone warzywa zalewam 9 szklankami wody i 1 szkl. soli. Pozostawiam to na 2 godziny i odcedzam z wody Wkładam do słoików i zalewam zalewą.
Zalewa: 6 szkl wody, 3 szkl octu, 3 szkl cukru, 1 łyżka ziela angielskiego, 1 łyżeczka gorczycy. Zagotować i zalać. Pasteryzować 15-20 min. W zimie dodać kukurydzę, fasole czerwoną z puszki, jajko,groszek oraz majonez i sałatka dla gości gotowa.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !