Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

12 jajek
2 szklanki cukru
1 kostka margaryny
12 łyżek manny
0,5 kg maku
1 kg jabłek
olejek migdałowy
2 łyżki proszku do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec z jabłkiem

Mak zaparzyć, zmielić 2 razy. Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku i ucierać, aż do końca.
Potem dodajemy mak i starte jabłka na tarce jarzynówce (jabłka odciśnięte). Następnie dodajemy ubitą pianę i mieszamy. Na koniec dodajemy mannę, olejek i proszek do pieczenia. Wlewamy na blachę i pieczemy 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolina96 17.08.2010 22:05
Uwielbiam makowiec, na pewno wypróbuję ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak