Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa truskawkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 1 łyżka
żółtko jajek 2 szt
cukier waniliowy 1 opak
mleko 1 l
cukier 100 g
truskawki 250 (przetarte przez sito)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa truskawkowa

Przesiana mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym. Żółtka ubić do białości z cukrem, dodać mąkę ziemniaczaną z mlekiem, dobrze wyrobić i ubijać, wlewając ostrożnie gorące ale nie wrzące mleko. Dodać przecier owocowy i dobrze wymieszać. Podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając, aż zupa zgęstnieje.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 18.08.2010 08:34
ja osobiście nie przepadam za zupami owocowymi, ale jak są smakosze to, to dla nich

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak