Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PYCHOTKA

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
cukier 1 szkl
jajko 7 szt
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól szczypta
Krem:
galaretka wiśniowa 4 opak
śmietana 36% 0,5 l
cukier puder 3 łyżki
czekolada gorzka
dżem porzeczkowy 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: PYCHOTKA

BISZKOPT
Ubić białka z cukrem na sztywno.
Do ubitej piany dodać żółtka.
Na końcu dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia .
Ciasto piec 30 minut w 175 stop.
KREM
2 galaretki rozpuścić w 1/2 litra wody, gdy zaczną tężeć, wymieszać je z dżemem.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem.
2 galaretki rozpuścić w 1 szkl wody, gdy stężeją, wymieszać je ze śmietaną.

Biszkopt przekroić na pół, na pierwszą część biszkoptu wyłożyć dżem z galaretkami.
Przykryć biszkoptem i wyłożyć na wierzch ciasta, śmietanę z galaretkami.
Wierzch posypać startą czekoladą.
Ciasto włożyć do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 18.07.2011 19:33
pyszne
Monika193
Monika193 27.08.2010 13:50
pyszne
wedith1 26.08.2010 22:55
Nic dodać nic ująć.....po prostu PYCHOTKA!!!!!
plocia 26.08.2010 16:28
oo tak pyszny torcik
RenataZ-et 22.08.2010 12:35
Odpowiednia nazwa :)
Małgorzata113 18.08.2010 08:33
ta pychotka wygląda na pyszną
polly66 18.08.2010 07:47
uwielbiam takie ciasta z kremem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak