Sposób przygotowania

1/ Żeberka oczyścić, zalać zimną wodą i zagotować (zdjąć szumy) dodać kostkę bulionową, ziele, liść, doprawić solą. Marchew, pietruszkę i seler obrać, pokroić na dowolne części. Buraczki obrać, pokroić w bardzo drobne słupki lub zetrzeć na tartce. Warzywa wrzucić do wywaru mięsnego.

2/ Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć na małej ilości oleju, wrzucić do zupy razem z posiekanym lubczykiem. Całość gotować aż warzywa i mięso będą miękkie. Na koniec barszcz zabielić śmietaną. Doprawić solą i pieprzem oraz siekanym świeżym koperkiem.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    przepysznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    prezentuje się rewelacyjnie i na pewno taka jest !! , moje smaki :-)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszny obłędnie
  • 0
    dsc_1104
    Opublikowano

    Aleksandra/Olcia

    mniam...buraczki i lubczyk,to musi być pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    proszę o porcyjkę ;-)
  • 0
    kopia-dsc00474
    Opublikowano

    Benita

    Kolorki idealne. Pycha.
  • 0
    to4-8
    Opublikowano

    Mniam

    Pyszny barszczyk.
  • 0
    ja
    Opublikowano

    Justi2401

    Obłędny barszczyk, pycha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Lucan

    wygląda apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !